Aanmelden bij VoetenBewegen


Aanmelden bij VoetenBewegen kan middels het onderstaande formulier. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

  Uw geboortedatum:

  Uw schoenmaat:

  Heeft u een voorkeur voor de locatie van de behandelingen?

  Heeft u een verwijsbrief? (niet verplicht)

  Wanneer u zich aanmeldt bij VoetenBewegen, gaat u automatisch akkoord dat VoetenBewegen gegevens deelt met uw huisarts of verwijzer.


  Tijdens dit gesprek inventarisen we de klachten die u ervaart en voeren we een aantal testen en voet- en loopanalyses uit middels een een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

  Anamnese: u wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.

  Ganganalyse: uw looppatroon wordt met een camera vastgelegd.

  Houdinganalyse: Uw houding wordt gemeten/geanalyseerd.

  Functieonderzoek: de podotherapeut beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten afwijken van de norm.

  Podografie: met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.

  Schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen. Als uw klachten heeft die tijdens het sporten zijn ontstaan, is het raadzaam ook sportschoenen mee te nemen.

  De intake vindt veelal binnen een week na uw aanmelding plaats.

  Aan de hand van de informatie uit het intakegesprek en de resultaten van het onderzoek wordt de juiste behandeling bepaald. Dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Ook kan de behandeling soms bestaan uit een samenwerking met o.a. fysiotherapeuten, diëtisten, pedicures en manueeltherapeuten.

  Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig. Wel worden alle gegevens met betrekking tot uw behandeling gedeeld met uw huisarts of verwijzer.

  Voor de basis verzekerde voetzorg (de diabetische- en overige risicovoet) is wel altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of uw internist.

  Kan een afspraak niet doorgaan? Zeg uw afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af. U kunt uw afspraak per mail (podotherapeut@voetenbewegen.nl) of telefonisch (0113-700150) afzeggen.

  Niet tijdig afgezegde afspraken worden, ongeacht de reden, niet door de zorgverzekeraar vergoed maar bij u in rekening gebracht. De kosten voor verzuimde afspraak bedraagt 42 euro. Bij het maken van een afspraak gaat u hiermee automatisch akkoord.