_ Aanbod

Bij VoetenBewegen kunt u terecht voor al uw voetklachten en klachten die daarmee samenhangen


VoetenBewegen is gespecialiseerd in:

Voetklachten
Voet gerelateerde klachten in de knie, heup of rug
Bijzonder gecompliceerde voetklachten
Therapeutische zolen
Diabetische voetproblemen
Huid- en nagelproblemen
Hallux Valgus
Voorvoetklachten
Sportblessures
Advies over schoeisel
Hielpijn
Overbelastingsklachten
Vermoeidheidsklachten
Voetklachten bij het dragen van ski- of snowboardschoenen
Teenklachten

Tijdens uw eerste bezoek aan de podoloog wordt de tijd genomen voor een uitgebreid podologisch onderzoek. Concreet bestaat het onderzoek uit de volgende onderdelen:

Anamnese: u wordt gevraagd naar uw dagelijkse loopgedrag (sport, hobby’s, beroep), de aard en plaats van uw klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.

Ganganalyse: uw looppatroon wordt met een camera vastgelegd.

Houdinganalyse: Uw houding wordt gemeten/geanalyseerd.

Functieonderzoek: de podotherapeut beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden om te bepalen of de stand van uw voeten en de bewegingsuitslagen van uw gewrichten afwijken van de norm.

Podografie: met behulp van een voetenscan of podograaf wordt de drukverdeling onder uw voeten in beeld gebracht.

Schoeninspectie: soms kan nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtpatroon van uw schoenen. Neemt u daarom schoenen mee waarop u al veel heeft gelopen. Als uw klachten heeft die tijdens het sporten zijn ontstaan, is het raadzaam ook sportschoenen mee te nemen.

Na afloop van het onderzoek krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de podotherapeut u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen. Dat kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een therapiezool of een ander hulpmiddel. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten kan de podotherapeut ook besluiten u door te verwijzen naar een medische specialist of een voetverzorger. Uw huisarts wordt met uw toestemming op de hoogte gesteld van de bevindingen door de podotherapeut.

Voor een afspraak is geen verwijzing van de huisarts nodig. Wel worden alle gegevens met betrekking tot uw behandeling gedeeld met uw huisarts of verwijzer.

Voor de basis verzekerde voetzorg (de diabetische- en overige risicovoet) is wel altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of uw internist.

Kan een afspraak niet doorgaan? Zeg uw afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af. U kunt uw afspraak per mail (podotherapeut@voetenbewegen.nl) of telefonisch (0113-700150) afzeggen.

Niet tijdig afgezegde afspraken worden, ongeacht de reden, niet door de zorgverzekeraar vergoed maar bij u in rekening gebracht. De kosten voor verzuimde afspraak bedraagt 42 euro. Bij het maken van een afspraak gaat u hiermee automatisch akkoord.