_ Wordt mijn behandeling vergoed?

Tarieven en vergoedingen
bij VoetenBewegen Podotherapie

Podotherapeutisch halfjaarlijkse controles van de diabetische en de risicovoet worden vergoed uit de basisverzekering. De hieruit voortvloeiende pedicurebehandelingen worden ook vergoed uit de basisverzekering. Let wel op, de pedicure kan voor extra handelingen die niet door de podotherapeut zijn voorgeschreven een eigen bijdrage in rekening brengen bij u. U maakt deze afspraken over uw eigen bijdrage voor extra handelingen zelf met de betreffende pedicure.

VoetenBewegen Podotherapie heeft overeenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Dit betekent dat een behandeling, indien u aanvullend verzekerd bent, voor dat deel vergoed wordt waar u zich voor verzekerd heeft.

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.podotherapie.nl/vergoedingen.

Het deel dat u niet vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar kunt u pinnen bij het ophalen van de zolen, of kunt u middels een bankoverschrijving betalen na de behandeling.

Indien u komt vanuit de Diabetische of risicovoetzorg dan worden de kosten vergoed door de basisverzekering mits u een verwijzing heeft van de Huisarts of medisch specialist.

De meerderheid van de zorgverzekeraars dekt de kosten van podotherapie via aanvullende pakketten. Hierdoor worden uw behandelingen of hulpmiddelen niet verrekend met het eigen risico. Indien u echter geen aanvullende verzekering voor podotherapie heeft, dient u zelf de kosten van de behandelingen of hulpmiddelen te dragen.

Omdat wij geloven in volledige transparantie, hebben wij onze prijslijst voor u gepubliceerd. Zo komt u nooit voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Tarieven VoetenBewegen

In geval van diabetische of risicovoetzorg is het wettelijk verplichte (en eventueel vrijwillige) eigen risico van uw verzekeringspolis is van toepassing. Uw zorgverzekeraar biedt altijd de mogelijkheid om uw eigen risico in termijnen te betalen. Informeer hierover vooraf bij de verzekeraar.

Kan een afspraak niet doorgaan? Zeg uw afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af. U kunt uw afspraak per mail (podotherapeut@voetenbewegen.nl) of telefonisch (0113-700150) afzeggen.

Niet tijdig afgezegde afspraken worden, ongeacht de reden, niet door de zorgverzekeraar vergoed maar bij u in rekening gebracht. De kosten voor een verzuimde afspraak bedraagt 42 euro. Bij het maken van een afspraak gaat u hiermee automatisch akkoord.